Активне дозвілля в центрі соціально - психологічної реабілітації «Злагода»

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» (директор Н.Яшан )- це заклад соціального захисту,  де фахівці надають соціальні, психологічні, педагогічні, медичні та інші послуги дітям та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У закладі функціонує два відділення: тривалого (стаціонарного) перебування та денного перебування. Крім того, з метою профілактики соціального сирітства у відділенні денного перебування створено групи психологічної допомоги та попередження соціального сирітства, що дає можливість надавати необхідну комплексну допомогу дітям та їх батькам без вилучення дітей з родини. Психологи проводять з дітьми к групові . так і індивідуальні заняття.

Добре мати друзів, а мати багато друзів – ще краще. Спілкуватися, навчатися, активно проводити дозвілля та відпочивати разом із однолітками. Діти які опинилися в складних життєвих обставинах найчастіше позбавлені цього. Щоб компенсувати це, якнайбільше сприяти інтеграції дітей у коло своїх однолітків центр соціальної реабілітації організовує активне дозвілля свої вихованців. Адже літні канікули – це не тільки час відпочинку та розваг. Вихователі  намагаються залучити малечу до змістовного та корисного проведення вільного часу. В центрі працюють гуртки «Творча майстерня», «Веселий пензлик», «Від чистого серця своїми руками» та ін.

В ці літні дні стала  рідною для   вихованців Центру дитяча бібліотека, де щотижня діти читають книги, переглядають відеофільми, оживляють книжкових героїв в розфарбовках, пластиліні, виробах із кольорового паперу.

Вихованці старшої групи двічі на тиждень відвідують гурток авіамоделювання Станції юних техніків управління освіти, де мають змогу створювати своїми руками невеличкі авіконструкції. 

Регулярно проходять різноманітні пізнавальні екскурсії, зокрема 14 червня відбулася екскурсія дітлахів до дендропарку «Олександрія». Прогулянка алеями, свіже повітря, ігри на мить віддалили вихованців від буденного міського життя.

Цікавими для діток є щомісячні походи до музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського. Також незабутніми є відвідування катку на «Льодовому стадіоні» та роледрому, де вихованці можуть дати волю своїй енергії та продемонструвати вміння катання.

Не залишають без уваги малечу волонтери, які окрім допомоги проводять вікторини, розіграші, пікніки.

Людей єднають добрі справи” – таку істину доносять працівники закладу  до дітей центру соціально-психологічної реабілітації “Злагода”.



Опубліковано: 14 червня 2016 року
Поділитися