Проведено аукціон з продажу нежитлового приміщення.

31 жовтня проведено аукціон, організатором якого є Товарна біржа «Універсальна земельна товарна біржа «Придніпровська», з продажу нежитлового приміщення, що знаходиться на балансі комунального підприємства  Білоцерківської міської ради «Білоцерківводоканал».  На участь в аукцоні було прийнято заявки від п’яти учасників.

Нагадуємо що на продаж було виставлено  нежитлову будівлю, загальною внутрішньою площею 35,1 м2, адреса об’єкта - 09100, Київська область, м. Біла Церква, вул.Зелена, 28-б. Початкова вартість об’єкта з урахуванням ПДВ –  59 518,80 грн.

Учасниками аукціону були внесені гарантійні внески, грошові кошти у розмірі  5 951 грн. 88 коп., що становить 10% від початкової вартості об’єкта приватизації.

Крок для підняття ставки було визначено в сумі 4959 грн 90 коп.

Протягом проведення аукціону ціна була піднята на шістнадцять кроків. Переможець аукціону підняв  ціну до  138877 грн 20 коп., що більше ніж вдвічи перевищує початкову вартість.

Він має п’ять днів для заключення договору. В разі відмови переможця, гарнтійний внесок йому не повертається.

Аукціон з продажу іншого приміщення, а саме: нежитлового напівпідвального  приміщення (прим.46) загальною внутрішньою площею 45,0 м2, що знаходиться на балансі комунального підприємства  Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційна контора №1., було відмінено в зв’язку з форс-мажорними обставинами (в приміщенні відбувся порив трубопроводу і вартість, відповідно, змінилася) На даний аукціон було подано лише одну заявку на участь.

Загалом, тенденція до відчуження комунального майна шляхом аукціонів є наразі приорітетним способом продажу. Як неодноразово заявляв міський голова «Проведення аукціонів найкращий шлях продажу майна, що знаходиться в комунальній власності, оскільки, порівняно з системою викупу, дозволяє продавати об’єкти з більшою вигодою для територіальної громади».



Опубліковано: 31 жовтня 2016 року
Поділитися