Мітинг з нагоди 72-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників

28 жовтня в м. Біла Церква відбувся мітинг та покладання квітів до Вічного вогню  з нагоди 72-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Цей день було засновано згідно з указом президента "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні".

27 жовтня 1944 року було звільнено містоУжгород, а 28 жовтня наші війська вийшли на сучасний кордон України. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення нашої Держави, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території України цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

В ході Другої Світової війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців.

Під часмітингу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного вогню.

В заході взяли участь заступники міського голови Інна Новогребельська та Сергій Пахольчук, радник міського голови Микола Антонюк, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів міської ради, представники громадськості та журналісти міських ЗМІ.



Опубліковано: 28 жовтня 2016 року
Поділитися