Успішна практика школи малого та середнього підприємництва

В Білій Церкві вже вдруге відбулося вручення сертифікатів про проходження навчання в Школі малого і середнього підприємництва. Так, 22 листопада сертифікати про успішне закінчення навчання  отримали 30-ть білоцерківців, що пройшли даний курс.

Під час заходу заступник міського голови Володимир Хмурич наголосив, що сьогодні, в умовах децентралізації, коли міська влада має дбати про наповнення міського бюджету, підтримка малого та середнього бізнесу є важливим напрямком  роботи, адже сама ця категорія бізнесу в країнах Європи забезпечує до 80 % надходжень до міської скарбниці. Тому, завданням на сьогодні є створення максимально комфортного середовища для діяльності підприємців. Зокрема, в місті заплановано  створення бізнес-інкубатору, знаходяться шляхи організації функціонування бізнес-хабів,  проводиться співпраця з Українським союзом промисловців і підприємців щодо випрацювання подальших дій тощо. Зазначив, що розвинений бізнес – це створення робочих місць для білоцерківців, а  також  сприяння процвітанню міста та країни.

Відмітив, що навчання в Школі малого і середнього підприємництва дає необхідні знання, навички та практику як саме організувати власний бізнес та висловив сподівання, що випускники  в подальшому плідно співпрацюватимуть з Агенцією стратегічного розвитку Білої Церкви щодо залучення інвестицій та грантів на розвиток бізнесу

Присутні також отримали вітання від координатора проекту «Школа МСП»  Лідії Пащук, ректора Білоцерківського інституту економіки та управління вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» Петра Юхименка та президента Фонду Василя Хмельницького K.Fund Федора Логвиненка, який наголосив, що чотири кращих бізнес-проекти із числа, які захистили випускники отримають від Фонду кошти на їх реалізацію.

Для довідки:

Школа малого та середнього підприємництва (Школа МСП) – це навчальний проект, що реалізується спільно Українським союзом промисловців і підприємців (УСПП) та КП БМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» за підтримки фонду Василя Хмельницького K.Fund в рамках проекту Біла Церква - 2025

Метою створення Школи є сприяння розвитку підприємництва в Білій Церкві. Під час навчання підприємцям надаються сучасні, якісні знання та ефективні, практичні навички ведення бізнесу, враховуючи різний рівень досвіду учасників. Студенти також мають змогу отримати консультацію від фахівців галузі.

Після проходження відбору слухачами Школи МСП можуть бути: підприємці, власники та/або керівники підприємств малого та середнього бізнесу Білої Церкви та особи, що поки підприємницької діяльності не ведуть, проте мають бізнес-ідею та мотивацію для початку власної справи.

Програма навчання в Школі МСП передбачає тижневий курс з основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності. Зокрема:

· Лідерство та мотивація для здійснення підприємницької діяльності;

· Основи підприємництва;

· Маркетинговий супровід діяльності підприємства;

· Фінансовий менеджмент малого і середнього бізнесу;

· Операційний менеджмент – організація виробництва та управління процесами у виробничій і сервісній сферах;

· Управління проектами, шляхи залучення інвесторів, формування бізнес-планів діяльності підприємства.

За результатами проходження навчання слухачі під керівництвом викладачів Школи МСП готують План стратегічного розвитку бізнесу для своїх підприємств. Після захисту проектів, слухачі отримають сертифікати про проходження навчання в Школі малого і середнього підприємництва. Розробники найкращих Планів, отримають фінансування від Комітету спонсорів Школи.

Навчання проводять запрошені викладачі, представники українських бізнес-шкіл з багаторічних досвідом, люди, що мають значний досвід в організації, реструктуризації, консультативному супроводі малих та середніх підприємств, підготовці фахівців в різних сферах бізнесу.

 

 



Опубліковано: 22 листопада 2016 року
Поділитися