Транспортна реформа в місті

На прес-конференції міський голова підняв питання транспортної реформи в місті, оскільки воно виявилось досить резонансним і викликало багато питань мешканців.

В першу чергу Геннадій Дикий звернувся до питання транспортного сполучення міста і села Фурси : «Міська влада має право затверджувати маршрути лише в межах міста. Після об’єднання громад, в процесі децентралізації, звичайно, ми зможемо вирішувати такі питання швидко і без проблем, а поки що це не в нашій компетенції. Але хочу зазаначити, що ніяких заборон на таке сполучення ми не давали».

Також міський голова нагадав про досить сумне становище тролейбусного парку до початку його реформування. Працівникимали заборгогваність по заробітній платі по 4-5 місяців, оскільки підприємство було збитковим, рухомий склад знаходився в неналежному стані, в звязку з чим і якість обслуговування населення була досить низькою. На даний час якісні зміни можуть бачити самі мешканці. Якість надання послуг підвищилась, працівники почали не тільки вчасно отримувати заробітну плату, а і аванси. Також все місто обслуговували лише дев’ять тролейбусів, а зараз на маршрут виходять одночасно 17 машин, що значно скоротило час очікування.  Рухомий склад тролейбусного парку вже почав обланднуватись GPS- навігаторами, а на центральних зупинках планується встановити електронні табло з інформацією про час прибуття транспортних засобів на зупинку.

Також було легалізовано близько 140 маршруток, а це означає надходження до міського бюджету і відповідальність перевізника за якість надання послуг.

Щодо зміни в маршрутах і відміни декількох маршрутів, в межах нової транспортної реформи, Геннадій Анатолійович запевнив, що зміни будуть відбуватимуться поступово і в процесі їх впровадження обов’язково будуть враховуватись побажання більшості громадян, і, що на момент повної реалізації даної реформи вже будуть впроваджені «картка білоцерківця» і «єдиний квиток», які забезпечать економію при необхідності пересадки пасажирів на інші маршрути в межах міста. 

З інформацією про зміни  в мережі міських маршрутів можна ознайомитися тут. 

Відповіді на найпоширеніші питання, які надійшли в онлайн режимі до міської влади щодо реформування транспортної мережі тут.



Опубліковано: 07 листопада 2016 року
Поділитися