Стан мостів та шляхопроводів Білої Церкви в полі зору міської влади

24 листопада в м.Біла Церква відбулася робоча нарада щодо будівництва та реконструкції мостів та шляхопроводів, які проходять на території міста. Провів нараду міський голова Геннадій Дикий. 

Пішохідний міст через річку Рось

В ході наради одним із головних питань стало питання будівництва пішохідного мосту через річку Рось на заміну аварійного «дерев`яного» мосту, який поєднує житлові райони ДНС та Заріччя .

Виконавчий комітет Білоцерківської міської ради заборонив експлуатацію інженерної споруди - «дерев`яний» міст, так як він є аварійним (кріплення та опори мосту просіли, сама конструкція виготовлена з дерева та практично зіпсувалася). Міською владою проведено ряд заходів щодо попередження населення стосовно заборони руху по мосту та поінформовано про заплановане будівництво нового.

Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що наше місто потребує будівництва надійної та  зручної споруди – пішохідного мосту через р. Рось, який стане окрасою Білої Церкви та вдало віллється в ландшафтний дизайн з головною набережною міста.

На нараді були  присутні представники підприємства-забудовника, які обговорили основні організаційно-технологічні питання будівництва. А саме:

-         попереднє обговорення вартості проекту будівництва пішохідного мосту через р. Рось;

-         основні етапи технологічного процесу та матеріали з яких буде збудовано даний міст;

-         період будівництва мосту та ін. 

Шляхопровід «Горбатий міст» над залізницею  

В ході наради міський голова Геннадій Дикий відмітив, що шляхопровід «Горбатий міст» над залізницею є аварійним та таким, по якому обмежено рух великогабаритного транспорту. Але, не зважаючи на обмеження, вищезазначені транспортні засоби щоденно рухаються по ньому. Це руйнує покриття і кріплення мосту. Наслідки цього можуть бути вкрай негативними як для самої інженерної споруди, так і для водіїв та залізничного транспорту, який рухаються залізничними коліями під мостом.

Представники підприємства-забудовника внесли пропозиції щодо основних етапів проведення ремонту «Горбатого мосту». Зокрема: розробка проекту проведення ремонтних робіт на шляхопроводі, поточного ремонту проїжджої частини - покриття мосту, його огороджень та ремонту нижньої частини шляхопроводу – бетонних кріплення та опор мосту. 

Про інші об`єкти, що потребують реконструкції 

Також, під час робочої наради було обговорено ряд питань щодо проведення ремонтних робіт шляхопроводу над залізницею по вул. Князя Володимира, мостів по вул. Дружби та вул. Заярська. Зокрема:

-         проведення експертиз та затвердження проектно-кошторисної документації на проведення робіт;

-         обговорення термінів  та технологій виконання ремонтних робіт (заміна полотна мостів, кріплень та опор мосту,  встановлення ліхтарів та ін.) ;

-         розгляд можливості розширення мостового полотна та збільшення як проїжджої так і пішохідної частин та ін. 

В заході взяли участь заступник міського голови Валерій Гнатюк та начальник відділу капітального будівництва міської ради Людмила Денисова.



Опубліковано: 24 листопада 2016 року
Поділитися