Сьогодні міський голова провів традиційну прес-конференцію:

Місто готове до опалювального сезону на 90%

Так на своїй прес-конференції заявив міський голова Геннадій Дикий.

Він зазначив, що більшість мереж вже підготовлено до початку опалювального сезону, хоча, на найбільшій мережі ТЕЦ-місто нещодавно було виявлено п’ять розривів, а потім ще дв. Було проведено її капітальний ремонт, мережа вже пройшла гідравлічні випробування,  і на сьогодні,  заповнена технічною водою і готується  до запуску.

Також  у посиленому режимі працівники відповідних підприємств, які надають дані послуги, встановлюють теплові загальнобудинкові лічильники, на які з міського бюджету було виділено близько 17 мільйонів гривень. До початку опалювального сезону планується встановити всі закуплені лічильники. Було акцентовано увагу на тому, що економія для населення, після їх встановлення, буде становити близько 25% .

Встановлення загальнобудинкових газових лічильників

На сьогоднішній день міська влада зіштовхується з нерозумінням мешканців щодо питання необхідності встановлення загальнобудинкових лічильників природного газу. Міський голова зауважив, що дане питання не залежить від міської влади і Білоцерківської філії ПАТ «Київоблгаз», оскільки це регулюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. НКРЕКП було визначено черговість встановлення таких лічильників у багатоквартирних будинках Білої Церкви.

Згідно цього розпорядження постачання газу без вузлів обліку буде заборонено. Протистояти цьому міська влада не може, але враховуючи, що багато домогосподарств залишаються без індивідуальних вузлів обліку,  розробляється  програма, відповідно до якої, з наступного року, для малозабезпечених верств населення, на це будуть передбачатися кошти.

«Встановлення лічильників, - зазначив Геннадій Дикий, – для обліку тепла, газу чи води - це в першу чергу захист населення від немотивованих переплат за рахунками». 

Геннадій Дикий також зазначив, що 29 вересня відбудеться пленарне засідання сімнадцятої сесії Білоцерківської міської ради, на якому будуть розглядатися важливі питання

Міський голова наголосив, що одним з головних питань є проект рішення «Про оптимізацію загальної структури виконавчих органів міської ради, апарату міської ради її виконкому та їх чисельності». У разі затвердження депутатами цього рішення в Білій Церкві буде створено «Центр оперативного реагування за станом  в місті», працівники якого будуть приймати дзвінки мешканців цілодобово. В першу чергу це робиться для зручності мешканців, які будуть телефонувати за одним номером по всім питанням, які їх хвилюють, та зможуть отримати відповідь і головне - вчасне реагування на них. Також зможуть, вподальшому, контролювати виконання тих чи інших звернень.

Цим же проектом, по прикладу інших міст, передбачено створення управління самоврядного контролю. Основними завданнями якого  буде здійснення моніторингу своєчасності та повноти нарахувань, сплати податків та зборів, які зараховуються до міського бюджету, контролю за цільовим використанням майна, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста тощо. «Це управління необхідне і воно не буде дублювати функції податкової та інших структур, але буде працювати на наповнення бюджету нашого міста», - зазначив Геннадій Дикий.

Освоєння коштів відбувається згідно графіків 

Під час прес-конференції міський голова також відмітив, що в місті продовжуються будівельні роботи в загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних закладах, які були розпочаті раніше (наприклад,  будівництво шатрових дахів, поточні ремонти приміщень тощо) та асфальтування їх територій, проте, ці заходи не перешкоджають навчальному процесу.

Міський голова наголосив, що на минулому засіданні сесії міської ради, за рахунок перевиконання міського бюджету, було виділено додаткові кошти, які також будуть спрямовані на ремонтні роботи поточного та капітального характеру у приміщеннях комунальних установ і організацій, асфальтування міських вулиць, прибудинкових територій. Висловив переконання, що всі визначені заходи будуть виконані відповідно визначених графіків.

Геннадій Дикий акцентував увагу, що всі ці роботи у нього на особистому контролі, і коли щось буде виконано неякісно – договори з такими підрядниками будуть розірвані та заключені з іншими.  «Недобросовісні підрядники не отримають жодної копійки із міського бюджету», - наголосив міський голова.

Міський голова також зупинився на заходах, що проводяться в Білій Церкві щодо реконструкції тротуарів міських вулиць. Зазначив, що їх економічно доцільно облаштовувати тротуарною  плиткою, оскільки, у разі потреби, в ході проведення ремонту мереж, її можна легко демонтувати та вкласти знов. Плитка для облаштування використовується двох провідних виробників. Вона є  гіперпресованою,  високої якості та  має гарантійний термін використання до 25 років.

Під час прес-конференції міський голова Геннадій Дикий дав відповіді на питання журналістів.



Опубліковано: 26 вересня 2016 року
Поділитися