Штормове попередження отримали – вживаємо всіх заходів

11 листопада в м.Біла Церква відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради, яке провів заступник міського голови Сергій Пахольчук.

Заступник міського голови поінформував, що згідно із прогнозами на 12- 13 листопада ц.р. очікується погіршення погодних умов,  а саме - шквальний вітер,  хуртовини і замети до 20 сантиметрів. Можливе налипання мокрого снігу та ожеледиця на дорогах. Тому,  завданням міської влади є вжити всіх необхідних заходів та забезпечити  життєдіяльність міста в цей проміжок часу.

З метою своєчасної і якісної експлуатації автомобільних доріг в зимовий період 2016-2017 років та для боротьби із сніговими заметами, ожеледицею та іншими стихійними лихами виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення про утримання  автомобільних  доріг міста Білої Церкви  в зимовий період  2016-2017 років. Даним  рішенням визначено заходи, які необхідно провести, їх виконавців, а також підприємства із закріпленими за ними територіями.

В ході засідання присутні в чергове обговорили організаційні питання щодо  підготовки техніки та налагодження її роботи, забезпечення  функціонування служб із надзвичайних ситуацій, екстреної медичної допомоги, функціонування громадського транспорту та ін. 

Сергій Пахольчук звернувся до білоцерківців: «У зв’язку із можливістю виникнення надзвичайної ситуації, просимо вас обмежити використання  особистого транспорту на  вихідних, прибрати транспортні  засоби  із проїжджих частин, не паркувати їх біля обочин  та на прибудинкових територіях для можливості оперативного прибирання снігу, проїзду екстрених служб  та бути максимально обережними». 

В ході засідання міський голова Геннадій Дикий наголосив на необхідності вжиття всіх заходів щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації в зв’язку із штормовим попередженням: «Нашим завданням є оперативно і злагоджено спрацювати у разі виникнення надзвичайної ситуації. Всі служби, установи та організації усіх форм власності ознайомлені із завданнями і заходами, які їм необхідно вживати у разі необхідності.  Прошу всі підприємства, які мають можливість також  долучитися до прибирання снігу. Належну увагу необхідно приділити й організації прибирання основних пішохідних артерій міста»,- наголосив  Геннадій Дикий. 

 

 



Опубліковано: 11 листопада 2016 року
Поділитися