Самовільні забудови. Небезпека стає реальною

11 вересня в мікрорайоні Гайок відбулося загорання самовільних прибудов місцевих мешканців. Працівники ДСНС оперативно ліквідували загорання, але хотілось би зазначити, що в разі виходу пожежі з-під контролю результат виявився би невтішним. Вже довгий час місцеві мешканці  ставлять самовільно різні тимчасові будови і господарчі споруди. Використовують вони їх задля тримання домашньої птиці  та худоби, а також для зберігання продуктів і запасів на зиму. Оскільки робиться все самовільно, то і безпека знаходиться під питанням, що чітко показав вчорашній інцидент. Вражає масштаб незаконної забудови. Особливо хочеться звернути увагу на те, що господарчі споруди переважно дерев’яні, а значить, при сухій вітряній погоді швидкість розповсюдження вогню буде надзвичайно велика.

Міський голова  Геннадій Дикий здійснив робочу поїздку на місце пожежі, де ознайомився з її наслідками. Виявилось, що дана пожежа могла завдати великої шкоди як дендропарку «Олександрія»,  так і житловим будинкам мікрорайону Гайок.

Також міський голова зазначив, що ним дані доручення відповідним структурним підрозділам міської ради щодо вжиття відповідних заходів  по запобіганню виникненню таких ситуацій.  А також приведення території,  що постраждала від пожежі та інших територій, на яких знаходяться самовільні забудови, у відповідність до діючих норм благоустрою.

Геннадій Дикий звернувся до всіх жителів Білої Церкви з проханням зрозуміти, що в сучасному місті не має бути місця таким самовільним будовам, якщо ми хочемо бачити Білу Церкву комфортною і  головне, безпечною для нашого життя, здоров’я і майна.



Опубліковано: 12 вересня 2016 року
Поділитися