Розпочато встановлення загальнобудинкових лічильників обліку природного газу

20 вересня в м.Біла Церква відбулася прес-конференція для представників засобів масової інформації, в якій взяв участь начальник Білоцерківської філії ПАТ "Київоблгаз" Ігор Савєльєв.

В ході прес-конференції  він поінформував присутніх про заходи, які проводить дана установа щодо виконання Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Зокрема, акцентував увагу, що організація роботи із запровадження комерційного  обліку природного газу  проводилася, відповідно до даного Закону,  певними етапами.  Так, до 01.01.2016р. були обліковані всі квартири і будинки, які обладнані газовими плитами та колонками. До 01. 01.2018р. будуть взяті на облік всі споживачі, які мають газову плиту.

Начальник Білоцерківської філії ПАТ "Київоблгаз" наголосив, що до березня 2014р. даною установою проводилося безкоштовне встановлення індивідуальних лічильників обліку газу в помешканнях білоцерківців (щомісячно - близько тисячі лічильників). Починаючи з березня 2014р. для встановлення до Білоцерківської філії ПАТ «Київоблгаз» почало надходити лише по 10-20 лічильників на місяць. З травня ц.р.  їх постачання припинилося, а, натомість, розпочалося обладнання будинків загальними приладами обліку природного газу.

Ігор Савєльєв акцентував увагу, що  оскільки питання встановлення квартирних чи загальнобудинкових лічильників  вищезазначеним Законом України не регулюється, його регламентує - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відповідно розрахунків комісії, враховуючи тариф та вартість витрат на постачання газу, для держави дешевше встановлювати загальнобудинкові  лічильники.

НКРЕКП було визначено черговість встановлення таких лічильників у багатоквартирних будинках Білої Церкви.  Білоцерківською філією ПАТ "Київоблгаз" вже введено в експлуатацію три таких лічильника та  встановлено 32 ящика, в яких найближчим часом будуть розміщені вузли обліку.

Також було акцентовано увагу, що зараз у мікрорайонах Білої Церкви (зокрема, на масиві «Піщаний») філією ПАТ "Київоблгаз" проводяться перевірки вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках та тиску газу в стояках. З метою проведення даних процедур тимчасово було відключено газопостачання. У разі виявлення певних відхилень, працівники філії, у присутності власників квартир, усуватимуть негаразди.

В ході прес-конференції також були обговорені питання щодо процедури встановлення індивідуальних лічильників обліку природного газу (бажаючі  споживачі  зможуть зробити це за власний рахунок); проведення ремонтів таких приладів; розрахунків білоцерківців за спожитий газ; нарахування субсидій тощо.



Опубліковано: 20 вересня 2016 року
Поділитися