Розпочато роботу з покращення інфраструктури тролейбусного транспорту

Сьогодні у міськвиконкомі відбулося підписання угоди про підготовку кредитного фінансування між Білоцерківською міською радою, КП «Тролейбусне управління» і Європейським банком реконструкції та розвитку.

Згідно даної угоди КП «Тролейбусне управління» розглядає можливість реалізації проекту з інвестування у покращення інфраструктури тролейбусного транспорту. У перспективі це дасть можливість економити на проведенні ремонту (нові тролейбуси не потребуватимуть його до п’яти років), значну економію електроенергії, можливість автономного ходу, підвищення комфорту для мешканців міста (зменшення часу очікування на транспорт, зручніший проїзд),  що відновить втрачені позиції комунального підприємства на ринку пасажирських перевезень.

В угоді була визначена основа на якій всі її сторони будуть співпрацювати щодо підготовки пропонованого фінансування. Також цією угодою ЄБРР підтвердив свою зацікавленість у розгляді можливості участі у проекті, шляхом надання кредиту під гарантію міста.

В рамках даної угоди, відповідною робочою групою, буде розроблено технічні завдання, визначені обсяги фінансування та інші істотні умови кредитного договору, який буде в подальшому винесений на розгляд сесії міської ради.

Від імені Білоцерківської міської ради, угоду підписав міський голова Геннадій Дикий. Від КП «Тролейбусне управління» вона була підписана начальником управління Русланом Степанським. Підпис від імені ЄБРР поставила заступник директора відділу муніципальної та екологічної інфраструктури банку Лін О’Грейді.



Опубліковано: 13 вересня 2016 року
Поділитися