Проведено штабне тренування керівного складу і сил цивільного захисту міста Біла Церква

04 жовтня в Білій Церкві відбулося штабне тренування на тему: «Дії керівного складу і сил цивільного захисту міста у разі виникнення надзвичайної ситуації внаслідок пошкодження труби магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ – місто» в умовах низької температури повітря та сильного снігопаду».

Керівником штабного тренування  –– керівником цивільного захисту міста є міський голова Геннадій Дикий. Заступник керівника штабного тренування – заступник міського голови, перший заступник голови комісії виконкому міської ради з питань ТЕБ і НС Сергій Пахольчук.

 В ході заходу перед присутніми виступив міський голова Геннадій Дикий. Він зазначив, що в Білій Церкві існує проблематика з магістральною мережею теплопостачання «ТЕЦ-місто».

«В ц.р. КП БМР «Білоцерківтепломережа» було проведено гідравлічні випробування мережі, в результаті яких було ліквідовано 8 поривів.  Дана труба має протяжність  4 км,  на її заміну необхідно витратити 200 млн. грн.., але таких коштів поки що місцевий бюджет не має. Тому, на даний час, міська влада планує будівництво резервної твердопаливної котельні, яка, в разі виникнення надзвичайної ситуації , буде здійснювати підтримку загальної системи опалення масивів Леваневського та  Томилівський», - сказав міський голова.

Геннадій Дикий зазначив, що також розглядається можливість запуску ще однієї резервної котельні на території ВАТ «Росава»,  яка буде виконувати функцію додаткової гілки резервного постачання тепла на дані масиви.

Міський голова наголосив на тому, що штабне тренування необхідно пройти ефективно та на найвищому рівні. Дії всіх структур повинні бути відпрацьовані до автоматизму, щоб, у разі потреби, злагоджено та швидко спрацювати. Як відмітив  міський голова така ситуація вже виникала в  2015р. і всі служби оперативно ліквідували надзвичайну ситуацію.

 Основною метою штабного навчання було:

1.Опрацювати порядок спільних дій органів управління, служб цивільного захисту (ЦЗ), керівного складу об’єктів життєзабезпечення, суб’єктів господарювання міста в умовах низької температури повітря при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть статися внаслідок:

      - аварії у системі централізованого теплопостачання;

      - випадіння великої кількості снігу. 

2.Вдосконалити практичні навики керівного складу органів управління, спеціалізованих служб ЦЗ, керівників об’єктів життєзабезпечення та суб’єктів господарювання міста при оцінці обставин, що склалися, проведенні розрахунків та наданні пропозицій для прийняття рішень щодо локалізації надзвичайної ситуації та її ліквідації наслідків. 

3.Уточнити наявність та розміри матеріального резерву у спеціалізованих службах ЦЗ, на підприємствах життєзабезпечення та об’єктах господарювання міста для виконання першочергових заходів для локалізації надзвичайної ситуації та ліквідації її наслідків. 

В ході тренування був опрацьований план дій підприємств, установ, організацій усіх форм власності при змодельованій надзвичайній ситуації, відпрацьовано механізм роботи міської влади та цивільної оборони міста щодо ліквідації наслідків, у разі виникнення аварійної ситуації, на тепловій магістралі «ТЕЦ- місто». 

В заході взяли участь начальник головного управління ДС НС України в Київській області Василь Слободяник, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

 



Опубліковано: 05 жовтня 2016 року
Поділитися