Про виконання міського бюджету за 2016 рік та про формування бюджету розвитку на 2017 рік

     28 листопада відбулася традиційна прес-конференція міського голови Геннадія Дикого, в ході якої він поінформував про виконання міського бюджету на 2016 р., наголосивши, що всі заплановані виплати працівникам бюджетної сфери будуть здійснені в повній мірі, кошти на ці потреби в міському бюджету є.

 

     Зупинившись на бюджеті розвитку міський голова відмітив, що роботи, які були заплановані на 2016р.– на даний час  виконані на  80%. Наразі, багато підрядних організацій завершують ще ряд робіт, які будуть здані до кінця поточного року. «Ми очікуємо виконання бюджету на 95%, бо проведення деяких заходів, які передбачалося виконати, в силу як об’єктивних, так і суб’єктивних причин не можливо здійснити. Проте, враховуючи той об’єм робіт, що все ж таки зроблено в місті – маємо задовільні показники»,- зазначив міський голова. 

 

     Геннадій Дикий наголосив, що зараз триває робота над бюджетом м.Біла Церква на 2017 рік, і як тільки Верховна Рада України затвердить державний бюджет,  міська рада готова затвердити місцевий. 

 

     Міський голова зауважив, що формування бюджету розвитку на наступний рік відбуватиметься так, як і в минулому році - враховуючи пропозиції білоцерківців.  На даний час вже сформовано єдину базу щодо необхідних робіт по ремонту об’єктів соціально-культурного призначення (навчальних та лікувальних установ, освітлення вулиць тощо), благоустрою та ремонту, які потребують мешканці Білої Церкви в житловому фонді й прибудинкових територіях  та ін. Управління та відділи міської ради також надали свої пропозиції.

   

    «Із наступного тижня ми розпочнемо спілкування із жителями міста щодо прийому пропозицій по використанню коштів бюджету розвитку. Всі бажаючі матимуть можливість залишити  свої заявки на офіційному сайті міської ради. Планується проведення «прямих ефірів» на місцевих телеканалах та зустрічі із громадянами, де також будуть взяті до відома всі ваші пропозиції»,- відмітив міський голова.

     

     Також жителі міста мають можливість надати своє бачення щодо використання бюджету розвитку через депутатів міської ради, які будуть проводити зустрічі в своїх виборчих округах.

 

      Міський голова наголосив, що  депутатський корпус, члени виконавчого комітету  та він особисто переконані, що  в першу чергу необхідно підтримувати ті проекти, де мешканці пропонують співфінансування: «У нас є позитивні приклади такої співпраці із білоцерківцями. Зокрема, мешканці вул. Південна за власний кошт поклали бордюрний камінь й звернулися до міської влади із проханням покрити вулицю асфальтом. Звичайно, ці роботи були швидко і якісно виконані. І хоча частина коштів від громадян при співфінансуванні становитиме лише 10-15% , а решта – з міського бюджету, все одно це позитивно впливатиме на збереження  майна та виконаних робіт, оскільки ті, хто долучилися власним коштом, розумітимуть  цю цінність ».

 

     Під час прес-конференції Геннадій Дикий  також відмітив, що серед пріоритетів  бюджету розвитку на 2017рік залишатимуться:  проведення заходів по енергозбереженню комунальних закладів (заміна вікон, утеплення фасадів, встановлення індивідуальних теплових пунктів та ін.); першочерговий  розгляд  робіт із співфінансуванням; ремонт та реконструкція  доріг та пішохідних артерій міста з урахуванням вимог доступності маломобільних груп населення та ін.

 
 


Опубліковано: 28 листопада 2016 року
Поділитися