На прес-конференції - про актуальне

10 жовтня міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий провів прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації, в ході якої поінформував про діяльність міської влади щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Опалювальний сезон розпочинається

Міський голова наголосив, що у зв’язку із різким пониження температурного режиму  в місті розпочинаються заходи щодо початку опалювального періоду 2016-2017рр. Наразі відбувається запуск систем теплопостачання. Першочергово, теплопостачання  розпочнеться в дошкільних, шкільних навчальних закладах, установах охорони здоров’я міста, а потім, поступово, в житловому фонді.

Міський голова зазначив, що повний запуск опалення планується провести протягом двох тижнів та звернувся з проханням до білоцерківців бути уважними і ставитися із розумінням  до ситуацій, які можуть виникнути при запуску системи (пориви при гідроударах).

Питання гарячого водопостачання в місті буде вирішене після врегулювання ситуації  щодо лімітів на газ з НАК «Нафтогаз України».

Виконання капітальних ремонтів

Міський голова зазначив, що в місті тривають роботи по капітальним ремонтам навчальних закладів та доріг. Виконання цих робіт постійно контролюються, є деякі зауваження щодо якості та недотримання термінів, про які повідомляються підрядні організації. У разі, коли підрядники не усувають вказані прогалини та дефекти, договори розриваються і такі об’єкти передаються іншим підрядним організаціям.

Геннадій Дикий окремо зупинився на роботах щодо асфальтування, які виконуються на дорогах наших вулиць. Він зазначив, що на офіційному сайті є посилання на такий перелік ( http://www.bc-rada.gov.ua/node/6036 ), де білоцерківці мають можливість дізнатися про роботи капітального та поточного характеру, які вже виконано на міських вулицях, прибудинкових територіях та проїздах, а також перелік, де заплановано зробити ті чи інші роботи.

«На жаль, зараз через погодні умови, роботи на деяких об’єктах призупинено і будуть продовжені після настання сприятливих умов. У разі, якщо обставини будуть складатися так, що неможливо буде дотримуватися всіх технологічних процесів, роботи щодо ремонту на таких об’єктах буде перенесено на наступний рік., оскільки якість проведення таких заходів – є найважливішою», -відзначив міський голова.

Впровадження енергозберігаючих технологій

Міський голова, в ході прес-конференції, поінформував про основні  напрями робіт із залучення коштів по впровадженню енергозберігаючих технологій в місто.

«Головним завданням міської влади є проведення термосанації дошкільних навчальних закладів Білої Церкви. Це досить кропітка робота, яка потребує погодження з Міністерством фінансів України», - сказав Геннадій Дикий.

Заходи, які проведено в навчальних закладах по заміні вікон на енергозберігаючі, ремонт дахів тощо вже дали вагомий результат.

«В цьому році  Біла Церква  зменшила витрати на енергоносії на 15% (порівняно з аналогічним періодом 2015 року) – це близько 10 млн.грн. Надалі, при проведенні таких робіт по зменшенню витрат місто може заощадити до 50 млн.грн.», - відмітив міський голова.  Крім того, додатково з місцевого бюджету виділено близько 2 млн.грн. на проведення робіт з встановлення енергозберігаючих вікон в спортивних залах, коридорах, галереях та переходах  шкіл міста. Ці роботи планується завершити до кінця ц.р.

Також Геннадій Дикий зауважив, що зараз в місті проводиться енергоаудит мереж вуличного освітлення Білої Церкви. За результатами проведених робіт, планується розроблення проекту, з допомогою якого, наше місто зможе співпрацювати з інвестиційними компаніями для впровадження якісних енергозберігаючих технологій зовнішнього освітлення.    

«Однією із провідних компаній  по залученню інвестицій в сфері енергозберігаючих технологій є інвестиційний фонд НЕФКО. Даний фонд тісно співпрацює з КП БМР «Білоцерківтепломережа». Головною метою співпраці є залучення інвестиційних коштів на заміну непродуктивних старих котлів на котельнях Білої Церкви. Це значні вкладення, які в майбутньому, призупинять зростання тарифів на комунальні послуги», - відмітив міський голова.

Транспортна реформа

Міський голова Геннадій Дикий  акцентував увагу на проекті комплексної схеми руху громадського транспорту, який було презентовано 5 жовтня. Він зазначив, що дана схема була розроблена за допомогою розрахунків,що включали в себе обчислення пасажиропотоку в тому чи іншому напрямку, відстань до зупинок, час підходу до них, розрахунок оптимальних маршрутів. На маршрутах, що мають великий пасажиропотік і проходять по основним транспортним артеріям міста має працювати екологічний, комунальний транспорт, а саме – тролейбуси. В зв’язку з цим з ЄБРР попередньо була підписана угода, що передбачає залучення коштів на розширення тролейбусної мережі та закупівлю 30 нових тролейбусів. На менш насичених маршрутах – не такі великі, але це повинні бути обов’язково міські автобуси, що розраховані на часті зупинки.

 В цьому контексті міський голова  зазначив , що конкурс з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах в Білій Церкві проводитиметься максимально прозоро, а умови його прописані з найбільшою зручністю саме для мешканців міста.

Нагадав про схему онлайн-руху тролейбусів (https://city.dozor.tech/ua/bila-cerkva/city), що дозволить контролювати у режимі «он-лайн» переміщення громадського транспорту і буде надзвичайно зручною саме для пасажирів, які матимуть змогу відстежувати транспорт, його близькість до конкретної зупинки.

Активніше долучайтеся до роботи по обговоренню Статуту територіальної громади міста

Міський голова наголосив, що обговорення проекту Статуту підходить до завершального етапу і закликав мешканців більш активно долучатися до розробки документу. Він зазначив, що Статут територіальної громади – це є своєрідна Конституція міста, яка регулює надважливі процеси та участь мешканців в життєдіяльності міста.

 Ознайомитися з проектом Статуту можна на офіційному сайті Білоцерківської міської ради в рубриці: Проекти нормативно-правових актів для публічного обговорення. Про розділи, які зараз обговорюються та адреси, куди білоцерківці мають можливість надсилати пропозиції та зауваження можна дізнатися за посиланням: http://www.bc-rada.gov.ua/node/6003 . Збір пропозицій буде здійснюватись до 16 жовтня 2016 року включно.



Опубліковано: 10 жовтня 2016 року
Поділитися