На порядку денному – головні питання щодо безпечних умов руху в Білій Церкві

27 жовтня відбулося чергове засідання комісії з безпеки дорожнього руху, яке провів керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Максим Свірський.

В ході заходу було обговорено виконання ряду протокольних доручень, які надавалися управлінням та відділам на попередньому засіданні комісії.

Організація одностороннього руху міста.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський зауважив, що останнім часом збільшилась як кількість транспортних засобів на дорогах Білої Церкви, так і  інтенсивність їх руху. Тому, місто потребує ефективної організації одностороннього руху з метою розвантаження доріг.

В ході засідання представники управління житлово-комунального господарства міської ради проінформували присутніх про те, що в Білій Церкві існують розроблені та  затверджені схеми одностороннього руху вулицями.

Максим Свірський відмітив, що для вирішення даної проблематики необхідно першочергово організувати односторонній руху по вулиці Богдана Хмельницького. Надалі, більш детально вивчити схеми руху транспортних засобів на дорогах міста та розглянути можливості впровадження по деяких, найбільш проблемних вулицях, рух в одному напрямку. Це, в свою чергу, зменшить завантаженість дороги та потік транспортних засобів.

Підготовка дорожньо-мостового господарства до осінньо-зимового періоду

Під час засідання члени комісії обговорили питання підготовки дорожньо-мостового господарство міста до осінньо-зимового періоду. Відповідно, на найближче засідання виконавчого комітету винесено проект рішення  «Про утримання  автомобільних  доріг міста Білої Церкви в зимовий період  2016-2017 років».

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради зазначив, що управління житлово-комунального господарства разом із  підприємствами та організаціями (за їх згодою) залучаються до робіт по очищенню автомобільних доріг міста від снігу в зимовий період. 

Облаштування автостанцій та зупинкових комплексів в м. Біла Церква 

В ході засідання членами комісії було піднято та обговорено питання облаштування міні автостанцій та зупинкових комплексів у місті. Це надасть можливість навести лад як міських, так і міжміських  сферах транспортних перевезень.

Начальник відділу пасажирських перевезень КП БМР «Тролейбусне управління» Костянтин Підпокровний проінформував, що в Білій Церкві існує лише дві атестовані автобусні станції – по вул. Куценко та на пл.Волі. Всі інші місця відправки маршрутних транспортних засобів не є законно розміщеними та не мають належних санітарно-гігієнічних умов для скупчення та перевезення великої кількості пасажирів.

Тому, Костянтин Підпокровний зауважив, що необхідно облаштовувати міні автостанції та зупинкові комплекси, які забезпечать зручні умови як для пасажирів так і для міста в цілому. Планується, в майбутньому, побудова зупинкових комплексів 5 класу на масиві Леваневського (напроти ДК ВАТ«Росава») та на Залізничному вокзалі.  

Також, в ході заходу було розглянуто ряд інших питань, серед яких:

-         проблематика руху по вул. Ярмарковій;

-         встановлення шлагбаума біля музичної школи № 1;

-         розгляд звернень громадян щодо безпеки руху на вулицях міста;

-         проблематика руху по вул. І.Кожедуба – Броварна, Воєводіна – Сквирське шосе та встановлення на цих вулицях додаткових знаків дорожнього руху; 

В засіданні взяли участь депутати міської ради та представники ДП «Київпассервіс».



Опубліковано: 27 жовтня 2016 року
Поділитися