Ми вдячні Вам, педагоги Білої Церкви

28 жовтня  в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

Освітня система Білої Церкви є різноплановою, самодостатньою, відкритою  та постійно знаходиться в розвитку. Завдяки трьохтисячному колективу педагогів міста із дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та вищих навчальних закладів забезпечуються гідні умови доступу дітей до якісної освіти. Педагоги щоденно опікуються інтелектуальним зростанням, здоров’ям і самопочуттям своїх вихованців. Творчі здобутки учнівських та педагогічних колективів, інноваційна та експериментальна діяльність закладів - є сучасним обличчям освіти Білої Церкви. 

В ході урочистостей з професійним святом присутніх працівників освіти привітав міський голова Геннадій Дикий. Він висловив їм щиру подяку і шану за нелегку працю на благо майбутнього міста та держави, за виховання гідних громадян України. Наголосив, що  тільки люди, які безмежно люблять дітей та педагогічну професію можуть докладати, щоденно, максимум свої зусиль для навчання дітей, стояти на сторожі духовного багатства нації. 

Геннадій Дикий зазначив, що Біла Церква пишається, що освітня родина міста зайняла перше місце у волонтерській благодійній діяльності України, відмітив, що це, безперечно, заслуга педагогів, які виховують патріотичне молоде покоління, а діти - проводячи благодійні ярмарки, збирають кошти і передають бійцям у зону АТО чи на лікування пораненим.

У час реформування освітньої сфери  держава має прикладати  максимум зусиль для забезпечення якісної освіти, а  міська влада - для створення комфортних умов навчання. В цьому році на ремонт білоцерківських закладів освіти з міського бюджету було виділено близько 40 млн.грн. 

«Я розумію, що цієї суми вкрай мало. Міська влади працює над наповненням міського бюджету і я переконаний, що в наступні роки ми зможемо виділяти на освіту по 100 і навіть 200 млн.грн., адже це  є наш розвиток, наше майбутнє», -відмітив Геннадій Дикий. 

Педагогам, які своєю працею заслужили визнання дітей та батьків, повагу колег та досягли вагомих здобутків на професійній ниві, міський голова вручив премію міської ради за заслуги в галузі освіти. Так, в номінації «Кращий педагогічний працівник навчального закладу»  лауреатом премії став Валерій  Каптановський - вчитель фізичного виховання ЗОШ №18; в номінації «Кращий керівник навчального закладу » - перемогу здобув   директор ЗОШ №17 – Борис Грушник, в номінації  «Кращий вихователь дошкільного навчального закладу» звання лауреата премії удостоєна Наталя Пашкова – вихователь-логопед ДНЗ №26 «Струмочок».

Ряд освітян міський голова нагородив грамотами виконавчого комітету міської ради. 

Присутні також отримали вітання від начальника управління освіти і науки міської ради, депутата міської ради Ю.Петрика, який вручив працівникам освіти подяки Міністерства освіти і науки України, грамоти управління освіти і науки міської ради.

Імена трьох кращих педагогів  були внесені до міської книги пошани освітян.

Учасники заходу мали змогу проглянути святковий концерт у виконанні вихованців міських позашкільних навчальних закладів,творчих колективі шкіл мистецтв, артистів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

 В заході взяли участь голова міської організації профспілки працівників освіти В.Чепурченко, представники учнівської молоді, журналісти місцевих ЗМІ та ін.



Опубліковано: 29 вересня 2016 року
Поділитися