Час їх не шкодує, але пам’ять про їх подвиг - вічна

22 вересня Біла Церква, як і вся Україна відзначила День партизанської слави. Це свято людей сильних духом, мужніх, стійких та самовідданих захисників, які наближали Велику Перемогу в тилу ворога, щоденно, щохвилинно укріплюючи віру в неї на окупованих територіях України. Їх боротьба стала прикладом того, що Україна і український народ ніколи не скориться загарбникам.

Учасники партизансько-підпільного руху зробили значний внесок у визволення міста і району  в  кінці  грудня 1943 – на початку 1944 років. В роки Другої світової війни на Білоцерківщині діяв партизанський загін «Сокіл». Загалом у нашому регіоні було створено і діяло 30 підпільно-диверсійних груп, які налічували понад 900 осіб.

Час не шкодує ветеранів Другої світової війни. Тепер у м. Білій Церкві проживає лише 6 учасників партизанського руху і підпілля  та  одна партизанська вдова.

З нагоди відзначення Дня партизанської слави, згідно із розпорядженням міського голови Геннадія Дикого  -  Броварний Іван Никифорович, Горбань Ольга  Наумівна, Григор Катерина Харитонівна, Сизоненко Мотрона Кирилівна, Сироватка Євгенія Григорівна, Чайка Іван Васильович, Сванюта Тамара Леонідівна отримали привітання та матеріальну допомогу.

Цього ж дня керуючий справами виконавчого комітету міської ради  Максим Свірський та начальник управління соціального захисту населення міської ради Тетяна Велігорська поклали квіти до пам’ятника, де поховані 40 партизанів-підпільників, а також жінки і діти, розстріляні в грудні 1943 року.

У Білоцерківському міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбувалася зустріч з учасником партизанського руху Чайкою Іваном Васильовичем.



Опубліковано: 22 вересня 2016 року
Поділитися