Cемінар для депутатів міської ради

14 березня в м.Біла Церква відбувся семінар для депутатів міської ради на якому були розглянуті питання реалізації в місті державної політики щодо реформування охорони здоров’я та про проведення роботи по визначенню нових меж міста Біла Церква, який провів секретар міської ради О.Олійник.

В ході семінару начальник охорони здоров’я міської ради А.Рогов поінформував присутніх про розпочаті в місті заходи щодо реформування сфери охорони здоров’я, які започатковані Президентом України В.Ф.Януковичем. Зокрема, зупинився на нормативно-правових документах, які регламентують проведення реформ, основних концептуальних напрямках, які полягають у поетапному запровадженні реформування на первинному, вторинному, третинному рівнях надання медичної допомоги та створенні паліативного виду допомоги, створенні центрів первинної медичної допомоги, багатопрофільних лікарень, реформування системи надання швидкої медичної допомоги та ін. Реформування даної сфери також стосуватиметься визначення гарантованого обсягу надання безкоштовної медичної допомоги та надання платних послуг, удосконалення системи фінансування галузі, яка полягатиме в раціональному використанні коштів бюджетів усіх рівнів, покращенні стану забезпечення населення лікарськими засобами, удосконаленні системи профілактики захворювань та ін.

 Депутати міської ради обговорили втілення окреслених завдань даного реформування на місцевому рівні.

Із заходами, які проводяться в місті щодо розробці нового генерального плану Білої Церкви, приведення у відповідність містобудівної документації, оформлення фактичних меж міста присутніх ознайомив начальник управління містобудування та архітектури міської ради Г.Кревський. Депутати міської ради внесли ряд пропозицій щодо реалізації даного питання.

В заході взяли участь депутат Київської обласної ради С.Ханенко (фракція ВО «Свобода»), представники міських ЗМІ.

 



Опубліковано: 15 березня 2012 року
Поділитися