Білоцерківський марафон

2  жовтня Біла Церква  приймала учасників та гостей  відкритого чемпіонату  України з марафонського бігу та ХІІІ Білоцеркіського марафону.

 У змаганні приймали участь понад 1200 учасників, 700 з яких – діти.

 В урочистому відкритті спортивного свята взяли участь: міський голова Геннадій Дикий, перший заступник Міністра молоді та спорту України, віце-президент НОКУ, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, начальник відділу з питань фізкультури та спорту міської ради Валентина Коросько, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик та меценати і гості марафону.

Міський голова привітав всіх учасників і подякував організаторам та партнерам заходу: «Більш як тринадцять років тому наші підприємці і просто небайдужі громадяни Білої Церкви, поставили собі за мету організувати та провести змагання з бігу - «Білоцерківський марафон». Сьогодні, ці змагання проводяться вже в тринадцятий раз. Ми всі дуже пишаємось, що цей захід досягнув таких масштабів і в ньому беруть участь спортсмени не лише України, а й із закордону. Висловлюю слова вдячності білоцерківським підприємцям - нашим спонсорам, які допомогли організувати настільки гарне свято спорту. Ми вдячні всім, хто до нас завітав і тим, хто приймає участь у цьому заході. Я бажаю марафонцям успіху. Хай переможе найсильніший!».

Поважні гості висловили захоплення рівнем проведення змагань, побажали учасникам наснаги в досягненнях, здоров’я і майбутніх звершень.

В рамках «Білоцерківського марафону» були  проведені дитячі забіги. Участь приймали діти віком 7-10років -300м, діти віком 10-17 років-2 км, діти віком 1-6 років - 21 м.

Розпочали марафон діти, віком 7-10 років, на дистанцію 300 метрів. Найшвидшими на  дистанції стали Андрій Міхненко та Анастасія Пензарєва.

У забігові на 2 км першими фінішували Олександр Сапронов та Оля Іщук.

Переможцем  марафонського забігу  серед чоловіків, став сумчанин Сергій Марчук з результатом 2:22.30. Серед жінок першою фінішувала Вікторія Хапіліна, яка показала час 2:37.44 і виборола путівку до Лондона , де буде проходити чемпіонат світу 2017 року.

Досить велику кількість провідних стаєрів  зібрав півмарафон, так як цього року була сертифікована не лише траса класичного марафону, але і дистанція напівмарафон . Тут перемогу святкував Дмитро Лашин, показавши найкращий  час сезону серед українців -2:22.19. Серед жінок найшвидше за усіх подолала цю дистанцію Ольга Котовська  -1:13.46.

Кращими на дистанції 5 верств стали Володимир Киц (2:37.44)  та Дар’я Михайлова  ( 2:39.27) з Київщини.

«Білоцерківський марафон» вкотре показав єдність громадян щодо такого важливого питання, як здоров’я і майбутнє України. Білоцерківці гостинно приймали спортсменів з різних куточків України та різних країн, задля підтримки спорту і здорового способу життя. Ми всі і надалі сподіваємось продовжувати цю прекрасну осінню традицію – щорічно святкувати у Білій Церкві свято здоров’я і спорту під егідою нашого «Білоцерківського марафону». 



Опубліковано: 04 жовтня 2016 року
Поділитися