Безпечні умови проживання – запорука успіху міста

28 вересня  відбулося чергове засідання робочої групи з питань проекту «Smart City: пріоритет Безпека». Провів засідання керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський. Він зауважив, що в місті існує проблематика безпеки в навчальних закладах та  здійснення контролю, в рамках безпеки, за пунктами  вїзду та виїзду з міста.

Міська влада вже проводить ряд заходів щодо вирішення проблемних питань в цьому напрямі. Зокрема, вже розробляється міська Програма «Безпечне місто», яка буде основою комплексного проекту  «Smart City: пріоритет Безпека».

Головною метою контролю за безпекою в Білій Церкві є встановлення камер відеоспостереження.

Максим Свірський зазначив, що місто вже має необхідні сервери для приєднання камер контролю та на базі КП БМР «Тролейбусне управління» планується облаштування диспетчерського пункту контролю за ними.

Також, керуючий справами виконавчого комітету міської ради відмітив, що на минулому тижні відбулося виїзне засідання комісії з безпеки дорожнього руху. Членами комісії було переглянуто одне із проблемних місць в Білій Церкві – шляхопровід через залізницю «Горбатий» міст (докладніше про виїзне засідання комісії з безпеки дорожнього руху  можна почитати тут http://bc-rada.gov.ua/node/5950 ).

«Я хочу відмітити, що стан «Горбатого» мосту є критичний, що може в майбутньому спричинити техногенну небезпеку. Комісія з безпеки дорожнього руху розглядає низку заходів щодо попередження можливих негативних наслідків в ситуації, яка складається на даний час на шляхопроводі через залізницю. Тому, наше місто потребує швидкого вирішення питання безпечного руху через аварійно-небезпечну ділянку як транспортних засобів, так і пасажирів», - сказав Максим Свірський.

В ході засідання перед присутніми виступив голова робочої групи – президент Української Федерації Індустрії Безпеки – Анатолій Долинний.

«Членами робочої групи з питань проекту «Smart City: пріоритет Безпека» разом із фахівцями в галузі будівництва, реконструкції та ремонту мостів і кріплень опрацювано питання функціонування «Горбатого» мосту з метою попередження негативних наслідків для міста, - відмітив голова робочої групи. - Було винесено ряд пропозицій стосовно маршруту об”їзду та безпеки руху по шляхопроводу через залізницю, а саме:

-         обїзд по вул. Привокзальна-Івана Мазепи;

-          обїзд по б-ру Олександрійський;

-          забезпечення вагового контролю великогабаритного транспорту на вїзді у місто».

 

Основним із питань, які обговорювались під час засідання, було питання створення публічної мапи правопорушень у м. Біла Церква. Так, голова робочої групи Анатолій Долинний відмітив, що мапа кримінальної статистики це головний і один із основних інструментів в роботі по залученню інвестицій. Експертами робочої групи було досліджено досвід формування такої мапи в провідних європейських країнах світу.

В ході засідання розробниками було презентовано мапу, яка може використовуватися в м. Біла Церква. Присутні обговорили можливості її функціонування та джерела отримання інформації для іі побудови.

Мапа правопорушень наповнюється та оновлюється за рахунок:

-         інформації про кримінальні правопорушення, що надається  національною поліцією;

-         наповнення адміністрацією сайту;

-         інформацією від пересічних громадян, які самостійно можуть зайти на сайт і поінформувати про ДТП, крадіжку, злочин та ін.

В заході взяли участь члени робочої групи, представники національної поліції, керівники структурних підрозділів міської ради, представники Громадської ради та директор КП БМР «Тролейбусне управління» Руслан Степанський.



Опубліковано: 29 вересня 2016 року
Поділитися