95-річний ювілей письменника В.Міняйла

05 листопада  міський голова В.Савчук привітав письменника,члена Національної спілки письменників України, «Почесного громадянина» м.Біла Церква В.Міняйла з його  95-річчям.

 Міський голова відмітив вагому роль ювіляра в розвиту літератури в Україні, відродження духовності та виховання національної самосвідомості ,зазначив, що В.Міняйло зробив значний  внесок у  збереження та популяризацію української  мови.

 Міський голова В.Савчук вручив ювіляру нагрудний знак  «Відзнака міського голови».

 Члена Національної спілки письменників України, «Почесного громадянина» м.Біла Церква В.Міняйла також привітали в.о.голови Національної спілки письменників України О.Божко, голова Київської обласної організації НСПУ А.Гай та ін.

 Цього ж дня в м.Біла Церква відбулася науково-практична конференція з нагоди 95-ти річчя ювіляра.

Під час заходу міський голова В.Савчук відмітив внесок В.Міняйла в творчий доробок Білої Церкви та України, наголосив, що білоцерківці пишаються своїм земляком, а його творчість є прикладом для наслідування письменникам різних поколінь. Звертаючись до молоді, міський голова закликав їх читати твори українських авторів в яких висвітлена національна культура нашого народу.

В ході святкового заходу на адресу В.Міняйла також прозвучали вітання та побажання довгих років життя від колег та друзів,для яких він є творчим наставником. Присутні мали змогу ознайомитись із творчим та життєвим шляхом ювіляра і прослухати уривки із його творів.

В заході взяли участь члени родини В.Міняйла, заступник міського голови М.Антонюк, начальник відділу культури і туризму міської ради П.Красножон, начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик, представники творчої інтелігенції, молоді, міських ЗМІ.



Опубліковано: 06 листопада 2014 року
Поділитися