8–9 травня День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Шановні білоцерківці!

Після вторгнення військ Німеччини на територію Радянського Союзу, уся Україна стала ареною запеклих бойових дій.

Загальна кількість осіб, мобілізованих за роки війни з України до радянських Збройних сил перевищує 6 мільйонів бійців. Кожний другий з них загинув, а кожний другий з тих, хто залишився живим, став інвалідом. Це страшні цифри. Українці усього світу воювали у регулярних арміях або були партизанами, служили у допоміжних формуваннях або на передовій, пройшли всю війну або героїчно загинули в боротьбі. Вони пліч-о-пліч з іншими народами воювали проти нацизму та дістали високі відзнаки країн, у лавах яких вони служили. Серед них були й наші земляки, білоцерківці.

8–9 травня ми вшановуємо День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Кажуть, той хто не пам’ятає своєї історії, змушений повторити її знову. Сьогодні тисячі українців мужньо захищають нашу країну від держави-агресора на Сході. Ми вже маємо новітню сумну статистику поранених і загиблих у теперішній війні і це дає нам розуміння того, що відбувалося майже вісімдесят років тому.

Ми схиляємо голови висловлючи повагу всім борцям проти нацизму. Ми пам’ятаємо про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Ніколи знову.

Білоцерківський міський голова                                                                     Геннадій Дикий


Опубліковано: 08 травня 2019 року
Поділитися