79-а річниця вигнання нацистських окупантів з Білої Церкви

Окупація Білої Церкви нацистами тривала з 16 липня 1941 року по 4 січня 1944 року. Місто було важливим плацдармом для подальшого наступу на південь та вигнання нацистських окупантів з усієї території України.

Бої за Білу Церкву почалися 1 січня 1944 року і точилися декілька днів: «Висота 208,4м» кілька разів переходила з рук в руки. 4 січня 1944 року нацистських окупантів було вибито з Білої Церкви.У ході цих боїв загинули 1118 радянських воїнів та 89 воїнів чехословацької бригади.

4 січня, з нагоди 79-ї річниці вигнання з Білої Церкви нацистських загарбників, міський голова Геннадій Дикий, голова Білоцерківської районної військової адміністрації Людмила Мерзлюк та заступник голови Київської обласної військової адміністрації Віталій Власюк поклали квіти до Вічного вогню та братських могил, що у Парку Слави.

Подвиг воїнів також вшанували покладанням квітів до пам’ятного знаку «Висота 208,4 м».

У заходах також взяли участь заступник міського голови Катерина Возненко, представники Білоцерківського національного аграрного університету та громадськість.

Сьогодні українських народ знову переживає страшну кровопролитну війну, знову бореться з агресором. Бореться за своє право на існування як вільний народ, що має власну державу.

Пам’ятаємо всіх, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім героям, які б’ються за Україну сьогодні!

 

 

79-а річниця вигнання нацистських окупантів з Білої Церкви


Опубліковано: 04 січня 2023 року
Поділитися