28 червня – День Конституції України

28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію України. Ця подія стала важливою віхою новітнього українського державотворення.

Конституційне будівництво триває доти, допоки існує держава і розвивається суспільство. Вже вдруге ми відзначаємо День Конституції, перебуваючи у стані повномасштабної війни. Внаслідок запеклої боротьби з російськими окупантами в політиці і на фронті, Україною був отриманий статус кандидата  у члени ЄС, що зобов’язує нас рухатися вперед і здійснювати демократичні зміни.  Це не вимога Європи – це вимога українського народу, який, згідно з Конституцією, «є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади».

Захист суверенітету,  територіальної цілісності, права та свободи виборюються Збройними Силами України, яким довіряє і які підтримує наш народ. Це було і є незмінним.

На знак шани великим державотворцям до пам’ятника Великого князя Ярослава Мудрого цього дня прийшли представники місцевої влади та громадськості.

Депутати міської ради, заступники міського голови, представники Національної поліції України та молодь міста поклали квіти до пам’ятника.   

28 червня – День Конституції України


Опубліковано: 28 червня 2023 року
Поділитися