27.01 Відбулося засідання виконкому

27 лютого відбулося  засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради в 2017 році

Під час засідання членами виконавчого комітету було взято до відома звіт про результати діяльності спостережної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради за минулий рік. 

 

Доповідаючи дане питання, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий відмітив, що діяльність спостережної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради  у 2017 році була спрямована на реалізацію наступних завдань:

 

- сприяння  установам виконання покарань  у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створення належних умов  для їх тримання, залучення до цієї діяльності  громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,   установ і організацій незалежно від форми  власності;

 

- організацію та здійснення громадського контролю  за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;

 

- організацію виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими  від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання.

 

-  надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

 

Варто зауважити, що організаційною формою роботи спостережної комісії  при виконавчому комітеті міської ради були засідання, які проводилися не рідше одного разу на місяць. В 2017 році  було проведено 12 засідань,  з них два виїзних - на базі державної установи  «Білоцерківська  виправна колонія №35». У ході проведення засідань було проведено огляд об’єктів дільниці соціальної реабілітації державної установи, дільниці посиленого контролю колонії, огляд медико-санітарної частини колонії та місць приготування й прийому їжі. Під час огляду дільниці посиленого контролю були  проведені індивідуальні співбесіди із засудженими.мтого надаєтьс

 

Крім того, надається допомога щодо працевлаштування осіб, які звільнені з місць позбавлення волі, здійснюється їх соціальний патронаж, надається матеріальна допомога по програмі «Турбота», консультації членів їх родин  та ін.


Посадові особи місцевого самоврядування матимуть Кодекс етичної поведінки

У ході засідання члени виконкому затвердили Кодекс етичної поведінки посадових осіб місцевого самоврядування Білоцерківської міської ради та створили комісію з етики.

 

Доповідав питання керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, який  наголосив, що Кодекс етичної поведінки посадових осіб місцевого самоврядування Білоцерківської  міської ради є узагальненням стандартів етичної поведінки посадових осіб місцевого самоврядування, якими вони зобов'язані керуватися під час виконання своїх посадових обов'язків.

 

Документ впроваджується з метою підвищення рівня довіри населення міста до міської влади, підвищення персональної відповідальності за неналежне виконання професійних обов'язків працівниками міської ради, забезпечення відкритості у роботі міської ради, а також попередження випадків порушення ділової та професійної етики. 

 

Кодекс розроблений на основі Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджених наказом Національного агентства України з питань державної служби від 05.08.2016 року №158 «Про затвердження Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», антикорупційного законодавства.

 

Виконання норм і правил дійсного Кодексу є обов'язковим для всіх посадових осіб Білоцерківської  міської ради.

 

Документ містить розділи:

- загальні обов'язки посадових  осіб місцевого самоврядування;

- використання службового становища;

- використання ресурсів територіальної громади;

- використання інформації;

- обмін інформацією;

- посадові особи місцевого самоврядування мають право;

- посадові особи місцевого самоврядування не мають право;

- відповідальність за порушення норм кодексу.

 

Кодекс буде впроваджений у дію з 01 березня 2018 року. Рішення також передбачає  ознайомлення з Кодексом заступників міського голови, начальників департаменту, управлінь, відділів і служб міської ради в термін до 10 березня поточного року та  зобов’язує керуючого справами виконкому міської ради забезпечити роботу комісії з етики.

 

Крім того, засади даного документу будуть внесені  до переліку вимог до кандидатів на вакантні посади у виконавчих органах Білоцерківської  міської ради, а також до переліку вимог при атестуванні посадових осіб.

 

«За оцінюванням українського представництва міжнародної антикорупційної мережі Transparency даний Кодекс є одним із індикаторів прозорості міської влади. Раніше при оцінці міста  він не був врахований, зараз ця позиція буде виправлена»,- зазначив керуючий справами міської ради Сергій Постівий. 


Надано дозвіл на проведення польотів теплового аеростата над м. Біла Церква.

Такі польоти передбачаються у рамках проведення щорічного Фестивалю Повітряних Куль «Олександрійська Феєрія» у період з 23 по 26 серпня 2018 року з 05:00 до 10.00 год.  та з 18.00 до 22:00 год. Старт польотів та показові постановки теплових аеростатів відбуватимуться на майданчику, який знаходиться на території Державного дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України.

 

Проведення польотів теплових аеростатів над м. Біла Церква відбуватимуться у період з 23 по 26 серпня 2018 року з 05:00 до 10.00 год.  та з 18.00 до 22:00 год. зі стартом на майданчику дендрологічного парку «Олександрія» та приземленням за межами житлової та промислової забудови міста Біла Церква. 

 

Дане рішення передбачає дозвіл на польоти лише за умови дотримання необхідних запобіжних заходів, технічної справності аеростатів та інших вимог інструкцій і правил польотів у повітряному просторі України та повідомлення поліції, військових частин, які розташовані на території міста, БВАКу та інших установ для вжиття відповідних заходів реагування відповідно до власних повноважень.


Про  зміни у пасажирських перевезеннях на автобусних маршрутах загального користування

Розглянувши подання відділу транспорту та зв’язку міської ради, відповідно  до  законодавства України,  рішення виконавчого комітету міської ради від 13 лютого 2018 року № 77 «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування»,  виконавчий комітет міської ради вирішив внести зміни до п.1 рішення виконавчого комітету міської ради від 31 січня 2018 року № 61 «Про організацію проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви», а саме:

- вилучити автобусний  маршрут загального користування м. Білої Церкви №26;

- укласти договір на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування м. Білої Церкви №8 «вул. Івана Кожедуба - залізничний вокзал» з Комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» на строк з 01 березня 2018 року по 31 травня 2018 року;

- укласти договора на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви в термін – до проведення  конкурсів:

- з малим приватним підприємством «Діліжанс» - №2А, №3, №5, №17;  

- з публічним акціонерним товариством «Білоцерківський автобусний парк»- №11, №19; 

- з приватним підприємством «КАН»- №13, №16, №25;

- з Комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління»- № 4, №18, №21.


Схвалено  проект Програми розвитку автомобільного транспорту Білої Церкви на 2018-2020рр.

Членами виконавчого комітету було схвалено проект Програми розвитку автомобільного транспорту м.Біла Церква на 2018-2020рр., який буде винесено на затвердження міській раді.

 

Очевидною для Білої Церкви є необхідність розвитоку автомобільного пасажирського транспорту, який в порівнянні з індивідуальним транспортом та послугами ’’таксі" має більшу перевізну спроможність, менші витрати, доступний більшій кількості населення міста.

 

Розвиток автомобільних пасажирських перевезень у місті передбачає задоволення потреб населення міста у безпечних та якісних послугах пасажирських перевезень, створення сталих та безпечних умов роботи пасажирського транспорту. З цією метою розроблена дана Програма.

 

Метою Програми є модернізація системи автотранспортних перевезень пасажирів у місті Білій Церкві та підвищення ефективності її функціонування.

 

Отож, основнми завданнями документу є:

- реалізація засад державної політики у сфері пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Білій Церкві;

- забезпечення облаштування автобусних маршрутів загального користування необхідною інфраструктурою, а саме: автопавільйонами, інформаційним забезпеченням, утримання їх в належному технічному та санітарному стані;

-забезпечення виконання перевезень пільгових категорій громадян у відповідності з вимогами чинного законодавства;

-забезпечення конкурентності та прозорості при проведенні конкурсів з перевезення пасажирів;

-оптимізація тарифної політики на автотранспорті для забезпечення балансу між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання;

-забезпечення стабільності, прозорості і прогнозованості тарифів на транспортні послуги;

-оновлення рухомого складу та впровадження в експлуатацію нових, сучасніших транспортних засобів, у тому числі середньої місткості, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями;

-технічне переоснащення сучасних автобусів, утому числі середньої місткості;

-удосконалення системи забезпечення оплати проїзду у міському транспорті, запровадження безготівкового розрахунку за проїзд.

 

Коментуючи дане питання міський голова Геннадій Дикий зауважив, що дана Програма надасть можливість придбати автобуси для поповнення та оновлення КП «Тролейбусне управління», сприятиме покращенню дорожньої інфраструктури, забезпеченню регулярних та якісних перевезень жителів міста.


Інші питання розглянуті під час засідання:

-узгоджено статут громадського формування з охорони громадського порядку «Білоцерківська муніципальна варта»;

-утворено комісію з питань роботи із службовою інформацією у виконавчих органах Білоцерківської  міської ради;

-затверджено штатний розпис управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради з 01 березня  2018 року;

- розглянуто  рішення про деякі питання щодо квартирного обліку;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території навчально-виховного об’єднання «Звитяга»;

- затверджено склад робочої групи по організації велосипедної інфраструктури в м. Біла Церква;

-прийнято рішення про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- затверджено склад робочої групи по організації велосипедної інфраструктури в м. Біла Церква;

- встановлено розмір кошторисної заробітної плати, яка враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів  у м.Біла Церква, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії;

-внесені зміни  до рішення виконавчого комітету  Білоцерківської міської ради від 31 січня 2018 року №60 «Про затвердження  висновку комісії по здійсненню контролю  за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста»;

-розглянуто низку опікунських питань, з яких прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 27 лютого 2018 року
Поділитися