23 травня - День Героїв

У цей день Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі. Це воїни-лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, повстанці, Українські Січові Стрільці, воїни армій Української Народної Республіки і Української Повстанської Армії, Антитерористичної Операції/Операції Об’єднаних Сил, Герої Небесної Сотні та бійці російсько-української війни.

 

А ще День Героїв — це день гордості за тих, хто стоїть на захисті України сьогодні. Солдати і офіцери Збройних Сил України, воїни Національної Гвардії, прикордонники, Служба Безпеки України, військово-морські сили щодня героїчно захищають рідну землю від російських окупантів.

 

На жаль, це обходиться дорогою ціною – на фронтах щодня гинуть безстрашні українські воїни, зокрема, і наші земляки. Вони гідно продовжують справу своїх славних попередників – борців за волю України.

 

Цього дня у Білоцерківській громаді відбулися заходи вшанування загиблих Героїв. Батьки, дружини, діти, рідні тих, хто поклав власне життя заради вільного майбутнього України, разом з представниками місцевої влади, громадськістю Білої Церкви поклали квіти до стели з портретами Героїв.

Численною ходою, тримаючи в руках фото з дорогими серцю людьми, які стали Янголами-захисниками, присутні перейшли до церкви св. П.Калнишевського та Алеї шани і пам’яті загиблих воїнів, які знаходяться у парку Слави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв України. Панахиду за загиблими провели священники Православної церкви України.

 

В теперішніх умовах повномасштабної війни з агресором – День Героїв є символом непоборності української нації та її жаги до вільного життя на рідній землі. Це привід згадати про те, якою ціною дається свобода, навчитися цінувати та шанувати героїчне минуле і сьогодення своєї країни.

В знак шани і пам’яті учасники заходу поклали квіти до портретів Героїв на Алеї шани та пам’яті.

 

Також цього дня представники громади поклали квіти до могил Героїв, які поховані на кладовищах громади.


Опубліковано: 23 травня 2024 року
Поділитися