21 сесію БМР - саботовано

13 грудня відбулася прес-конференція міського голови Геннадія Дикого, на якій він довів до відома громади Білої Церкви про зрив засідання позачергової двадцять першої сесії Білоцерківської міської ради.

Геннадій Дикий  наголосив: «Сьогодні в місті сталася надзвичайна подія.  Це неприпустимо, що сьогодні, коли з державного бюджету надійшли субвенційні кошти в сумі близько 15 млн. грн., ряд депутатів міської ради саботували засідання. Зокрема,   12млн. 800 тис. грн. мало піти  на допомогу сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам;   3 млн. 900 тис. грн. - на медикаменти для малозахищених категорій ;  24тис. грн. - на погашення пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу; більш як 3 млн. грн.  – на пільги та житлові субсидії  населенню за оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло- та водопостачання тощо; 1 млн. 650 тис грн.  - на  погашення витрат КП БМР «Тролейбусне управління» за перевезення пільгових категорій. Питання функціонування Тролейбусного управління є вкрай важливим. Адже це  екологічний транспорт, який без обмежень перевозить малозахищені верстви населення. Ми провели велику роботу по забезпеченню працівників підприємства заробітною платою, в 2015 році заборгованість становили по 4-6 місяців, а зараз люди отримують навіть аванс, а на рейс виходять -18 транспортних засобів.

Також одним із питань, які виносилися на засідання було прийняття безоплатно з комунальної власності територіальної громади м.Київ до комунальної власності територіальної громади м.Біла Церква, а саме на баланс КП БМР «Тролейбусне управління» дев’яти тролейбусів . Ці транспортні засоби також мали  забезпечити якісне надання послуги.

Третім питанням було затвердження плану  діяльності Білоцерківської  міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017рік. План – це перелік регуляторних актів – нормативних документів, за якими місто має жити в наступному році. Це важливі питання, серед яких - урегулювання обмежень продажу алкогольних напоїв у нічний час,  методики використання земельних ділянок,  упорядкування зовнішньої реклами , МАФів та ін.

Вважаючи, що це не політичні питання, а виключно  питання підтримки малозахищених категорій населення та розвитку міста , можна стверджувати, що це  не випадковість , це тиск на міського голову. Я не дозволю спекулювати такими питаннями і  швидше готовий йти на перевибори міського голови та депутатів міської ради. Ми оприлюднимо списки тих депутатів, які були відсутні на  засіданні без поважних причин, щоб громада знала, як вони виконують передвиборчі обіцянки та  «піклуються»  про долю своїх виборців.

Акцентую увагу, що всі депутати були заранше повідомлені про призначення сесії та мали перелік питань, тому чітко знали, що це питання розвитку міста й бюджет, проте, не прийшли.

Слід зазначити, що питання  про  план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017рік  та про надання  згоди на безоплатне прийняття та передачу рухомого складу тролейбусів пройшли передсесійні депутатські комісії та були детально обговорені.

Депутати були завчасно повідомлені про призначення сесії. 33 депутати  отримали матеріали сесії, які виносилися на розгляд, але на пленарне засідання прийшло лише 21 з 42 обранців.

Я повторно призначаю сесію на  15.12.2016р., сподіваюся, що депутати більш свідомо  віднесуться до цих питань і білоцерківці, таки, отримають виділені державою кошти». 

Список відсутніх на засіданні депутатів 

Депутатська фракція Білоцерківської міської організації Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч»:

 1.Дашкевич Микола Володимирович – відрядження

 2.Гончар Анатолій Анатолійович

Депутатська фракція територіальної організації Політичної партії «Опозиційний блок» в місті Біла Церква Київської області:

 1.Подольський Олександр Михайлович – на лікарняному

 Депутатська фракція Білоцерківської міської організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів –УКРОП»:

 1.Бабенко Володимир Миколайович

 Депутатська фракція Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»:

1.Хозєєв Олександр Анатолійович

 2.Кошель Вадим Олегович

 3.Олійник Таїсія Іванівна

 4.Панасов Володимир Олексійович

5.Підопригора Віталій Володимирович

 Депутатська фракція Білоцерківської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»:

 1.Джегур Геннадій Васильович

 2.Даліба Олександр Анатолійович – відрядження

 3.Музальов Олег Олександрович

4.Тищенко Андрій Сергійович

Депутатська фракція Білоцерківської міської організації Радикальної партії Олега Ляшка :

1.Гейло Ігор Вікторович – скайп – конференція

2.Вовкотруб Володимир Григорович

3. Мазуревич Дмитро Володимирович

4.Підпалий Сергій Миколайович

Депутатська фракція Партії економічного відродження України :

1.Савчук Василь Петрович – за межами міста

2.Сербин Тетяна Сергіївна

3.Іщенко Павло Дмитрович

4.Ореховський Олександр Петрович



Опубліковано: 13 грудня 2016 року
Поділитися