12 липня учасники проекту «Біла Церква. Команда Змін», пройшовши ряд етапів навчання, отримали Дипломи Міжнародного інституту бізнесу про підвищення кваліфікації за программою «Адміністрування у публічному секторі».

12 липня учасники проекту «Біла Церква. Команда Змін», пройшовши ряд етапів навчання,  отримали Дипломи Міжнародного інституту бізнесу про підвищення кваліфікації за программою «Адміністрування у публічному секторі».

Даний проект був ініційований міським головою Геннадієм Диким. Метою проекту є втілення  стратегічних проектів щодо розвитку рідного міста та реалізації  «Стратегії розвитку м.Біла Церква до 2025року». Також було проведено конкурс, під час якого, серед усіх бажаючих білоцерківців, було відібрано  жителів міста, що мають потенціал, які небайдужі до майбутнього Білої Церкви, прагнуть змін орієнтованих на європейські цінності та бажали отримати досвід із втілення.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого присутніх привітав його заступник Володимир Хмурич, який зазначив, що більшістьпроектів мають соціальних характер, проте, є актуальними та такими, що нададуть можливість підвищити якісний рівень життя в місті, розвивати, в подальшому, мале та середнє підприємництво, туризм, активізувати громадянське суспільство та інше, а основне – залучати інвестиції.

Протягом майже трьох місяців учасники «Команди змін» навчалися в Міжнародному інституті бізнесу. Вони пройшли навчальні курси із таких предметів: управління інвестиційною привабливістю регіонів; управління бізнес-процесами; основи сталого розвитку регіонів; проектний підхід в муніципальному управлінні; муніципальне бюджетування і фінанси та ін.

За підтримки експертів навчального закладу, ГО  «GoLOCAL» та залучених спеціалістів зі Львова «Командою Змін» було розроблено ряд проектів у відповідності із чотирма стратегічними напрямками «Стратегії розвитку»: розвиток громади, підприємництво, розумна влада та якість життя. Ці проекти стали підсумком навчання та першим етапом до реалізації Стратегії.

Учасники проекту успішно захистили свої проекти отримавши високу оцінку про їх рівень виконання у експертів. Наразі, завданням є залучити гранти та інвестиції для їх реалізації, над чим і працюватиме «Команда Змін» в складі структурних підрозділів міської ради та Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви.

Крім того, в рамках навчальної програми було здійснено поїздку до Польщі (міст – Тарнов та Краків), де білоцерківці мали можливість на практиці ознайомитися, як у сусідній країні організовано ефективну роботу муніципалітетів щодо соціально-економічного розвитку міст, як було забезпечено інвестиційну привабливість регіонів, налагоджено роботу промислового кластеру та технологічного парку та ін. (докладніше можна читати тут).

Отримавши дипломи та знання - «Команда Змін» розпочинає свою роботу. Завдання, які стоять перед учасниками по реалізації «Стратегії розвитку м.Біла Церква до 2025 року» непрості і їх надзвичайно багато. Але, маючи підтримку влади та громади,  об’єднавшись усім разом,  неодмінно вдасться все втілити в життя та  створити  успішне, розвинене, європейське місто.

 

 



Опубліковано: 13 липня 2016 року
Поділитися