06 грудня відбувся ряд заходів з нагоди Дня Збройних Сил України.

Міський голова, депутати, члени виконкому міської ради - поклали квіти на могили загиблим воїнам на Алеї Слави, що знаходиться на кладовищі «Сухий Яр».

Геннадій Дикий зазначив:  «В зоні проведення АТО загинув двадцять один білоцерківець. Це справжні патріоти, які пішли виконувати свій громадянський обов'язок. Кожен з героїв загинув за наше з вами майбутнє. Я дуже хочу, щоб більше ця Алея не продожувалась».

Вшанувати пам'ять полеглих також прийшли військовослужбовці місцевих військових частин й інші небайдужі містяни.

 

В кожному навчальному закладі, що має меморіальну дошку загиблим випускникам цього закладу, сьогодні були проведені лінійки, на знак вшанування пам’яті полеглих військових.

Так, у Білоцерківській Гімназії №1 було проведено лінійку з нагоди Дня Збройних Сил України, на яку завітав секретар Білоцерківської міської ради Борис Смуток. Теплими словами було згадано полеглих воїнів. Звучали слова привітань військовослужбовцям і сподівання на якнайшвидше завершення антитерористичної операції. Діти і дорослі були єдині в прагненні зберегти державу і розумінні, що це неможливо без допомоги дієздатної армії і відповідальних, професійних військових.

Цього ж дня заступник міського голови Ольга Настіна взяла участь в урочистому відкритті меморіальної дошки на честь загиблого у вересні військовослужбовця - Триволенка Владислава.

Пам’ятну дошку встановили на фасаді Білоцерківського професійно-технічного ліцею, тому що полеглий воїн був випускником саме цього закладу. Учні самі провели акцію по збору грошей, продавали випічку і за власний кошт встановили цю дошку.

Трагічна смерть спіткала Владислава за декілька тижнів до мобілізації. Він, будучи сапером, знешкоджував міну, але зачепив інший вибуховий пристрій, встановлений боєвиками. Взявши удар на себе, він врятував життя декільком своїм побратимам.

На заході була присутня мати героя, вона і відкрила меморіальну дошку. Також були присутні близькі та друзі полеглого героя, його однокурсники, викладачі  та учні ліцею.

 



Опубліковано: 06 грудня 2016 року
Поділитися