03 липня День села відсвяткувала Томилівка!

Цього року Томиліка відсвяткувала день села яскраво, потужно та надзвичайно весело!

Вперше це традиційне свято – відбулося у новому форматі, адже Томилівка відтепер є невід’ємною частинкою Білоцерківської міської територіальної громади.

Томилівка - село красиве й квітуче. Втім, справжньою його окрасою є люди. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця життя – то джерело людської мудрості і самовідданості.

Велика і дружня родина Томилівки налічує 1168 жителів, які проживають у 605 дворах. У селі функціонують старостат села, фельдшерсько-акушерський пункт, сільський клуб та бібліотека, Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів та дитячий садок, низка торгівельних точок, сільськогосподарське товариство та більші й менші фермерські господарства, молочний комбінат, різного ґатунку приватні підприємства. Це мальовниче село є колискою багатьох справжніх українців, які розбудовують Батьківщину на території всієї держави.

Від всієї Білоцерківської міської територіальної громади за дорученням міського голови Геннадія Дикого присутніх привітала його перший заступник - Інна Новогребельська.

«Томилівка - перше село, яке відзначає день села у складі Блоцерківської міської територіальної громади. Ваше село є потужним, розвиненим, з працьовитими людьми, з щедрим роботодавцем, гарними краєвидами. Я добре знаю, що таке сільське життя і як мало часу є у жителів сіл для відпочинку, проте вони є щирими, добродушними людьми, які поділяться останнім з ближнім та протягнуть руку дружби тому, хто цього потребує. Дякуємо вам за вашу щоденну працю, за ваш вклад у розвиток нашої громади, а громада підтримуватиме вас. Ми й надалі намагатимемося організовувати для вас такі свята. Бажаю вам здоров’я, благополуччя в родинах, радості, поваги від ближніх», - зазначила Інна Володимирівна.

Вона вручила грамоти ряду жителів Томилівки, які працюють у різних сферах її життєдіяльності і своєю щоденною працею розвивають рідне село.

Цінні подарунки перший заступник міського голови передала родині Білобров Володимира Андрійовича та Надії Іванівни, які 62 роки тому зареєстрували шлюб, родина багато років живе у злагоді, мирі, любові і взаєморозумінні, а тому – є прикладом для молоді.

Привітала й шість пар молодят одружених у 2021 році та побажала їм довгих років подружнього життя та поповнення в родинах.

У цьому році у Томилівці було запроваджено щорічну номінацію "Мальовнича оселя". Кожен мешканець села може стати переможцем вложивши частинку своєї праці, любові та душі в облаштування свого подвір`я та оселі, створивши справжню казку на заздрість сусідам. Цього року перемогу у н6омінації здобула родина Безладніх, що проживають на вул.Садова. Інна Новогребельська вручила їм подарунок, який прикрашатиме їхній двір.

З нагоди свята односельців привітав староста села Томилівка Павло Дідик та передав подарунки найстаршим жителям села : Дишлюк Катерині Пилипівні, якій 94 роки, Михайлюк Мотроні Сергіївні, якій 92 рок та Алексеєнко Миколі Назаровичу, що має 91 рік.

Не залишилися без уваги й родини у яких на за останній рік з’явилося поповнення. Так у Томилівці додалося аж 7 маленьких жителів села.

Вітання лунали й від голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк, генерального директора ТОВ "Земля Томилівська", депутата районної ради Сергія Вахнія, депутатів Білоцерківської районної ради Сергієнка Олександра та Сергієнко Марини та інших гостей з числа представників міських волонтерських груп, громадських організації.

  Під час святкового заходу місцеві учні Томилівської школи, вихованці Білоцерківських шкіл мистецтв та вихованці сімейного дитячого будинку сім’ї Зінаїди Бондар дарували чудові пісні та гарний настрій, всім присутнім.

     Після закінчення урочистої частини свято продовжилось запальною дискотекою, всіх пригощали безкоштовними стравами. Працювали дитячі атракціони: гірки, батути, машинки та продавали солодку вату.

Місцеві команди зіграли товариський футбольний матч. Протягом святкування всі охочі мали змогу взяти участь у спортивно-розважальних іграх. Працювала виставка майстрів народного мистецтва, фуд-корт.

Всі учасники свята отримали частинку запашного короваю – символу родючості та єднання.

Бережімо ж славні традиції, звичаї та свята сіл! Примножуймо їх здобутки та бережімо ж сучасне село, бо - це криниця нашого родоводу, це наша велика родина, частинка нашої України.

Тож нехай і надалі квітне село Томилівка. Народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. А ми, Білоцерківська міська територальна громада, будемо робити все від нас залежне, аби село жило і процвітало.

 

03 липня День села відсвяткувала Томилівка!


Опубліковано: 04 липня 2021 року
Поділитися